Supercopa de España 2017

Nykyään Supercopa de España 2017 on erittäin tärkeä aihe nyky-yhteiskunnassa. Sen vaikutus ulottuu modernin elämän eri osa-alueille ja synnyttää laajaa keskustelua ja kiistoja. Sekä henkilökohtaisella että ammatillisella tasolla Supercopa de España 2017 on saavuttanut näkyvän aseman herättäen suurta kiinnostusta ja uteliaisuutta yhteiskunnassa yleensä. Tämän artikkelin tarkoituksena on analysoida ja tutkia erilaisia ​​näkökulmia ja mielipiteitä Supercopa de España 2017:stä, tavoitteena tarjota laajempi ja kattavampi näkemys tästä nykypäivän niin tärkeästä aiheesta.

Supercopa de España 2017 on espanjalainen jalkapallokilpailu, jossa kohtaavat kauden 2016–2017 Primera Divisiónin mestari Real Madrid sekä Copa del Reyn voittaja Barcelona. Viimeksi Espanjan supercupissa on nähty El Clásico vuonna 2012.

Ensimmäinen osaottelu joukkueiden välillä pelattiin 13. elokuuta 2017 Camp Noulla, Barcelonassa, ja toinen osaottelu 16. elokuuta 2017 Estadio Santiago Bernabéulla, Madridissa.

Real Madrid voitti kaksiosaisen otteluparin yhteismaalein 5–1.

Ensimmäinen osaottelu

Yhteenveto

Ensimmäinen puoliaika päättyi maalittomana. Toista puoliaika oli ehtinyt vanheta viisi minuuttia, kun madridilaispuolustaja Marcelon lähettämä keskitys ohjautui kotijoukkueen epäonnisen puolustajan Gerard Piquén jalasta omaan maaliin. Ottelun 77. peliminuutilla kotijoukkueen uruguaylaishyökkääjä Luis Suárez kaatui rangaistusalueella, josta tuloksena tuomittiin rangaistuspotku. Pallon taakse asettui argentiinalainen Lionel Messi, joka laittoi pallon varmasti ohi maalivahti Keylor Navasin ja viimeisteli näin kaikki kilpailut mukaan lukien yhteensä 25. maalinsa El Clásicoissa. 80. peliminuutin kohdalla Real siirtyi jälleen johtoon, kun portugalilaishyökkääjä Cristiano Ronaldo laukoi vastahyökkäyksestä syntyneestä tilanteesta pallon vastustamattomasti ohi maalivahti Marc-André ter Stegenin. Vapauttavan syötön Ronaldon maaliin tarjosi keskikenttäpelaaja Isco. Vain kaksi minuuttia myöhemmin tästä, Ronaldo sai rangaistusalueella sukeltamisesta varoituksen, ja kun hän oli jo aiemmin saanut keltaisen kortin, tiesi tämä ulosajoa. Real onnistui vielä kertaalleen maalinteossa, kun Marco Asensio lisäsi madridilaisseuran johtoa lukemiin 3–1 laukomalla pallon upeasti ohi ter Stegenin. Tilanne syntyi jälleen vastahyökkäyksestä ja tällä kertaa syötön maalin tarjosi Lucas Vázquez.

CF 9 Ranska Karim Benzema Vaihdettu penkille 58 minuutin jälkeen 58'
CF 11 Wales Gareth Bale Keltainen kortti 41 minuutilla 41' Vaihdettu penkille 81 minuutin jälkeen 81'
GK 13 Espanja Kiko Casilla
DF 6 Espanja Nacho
DF 15 Ranska Theo Hernández
MF 20 Espanja Marco Asensio Vaihdettu kentälle 68 minuutin jälkeen 68'
MF 24 Espanja Dani Ceballos
FW 7 Portugali Cristiano Ronaldo Keltainen kortti  80 minuutillaKeltainen kortti  82 minuutillaPunainen kortti  82 minuutilla 80', 82' Vaihdettu kentälle 58 minuutin jälkeen 58'

Säännöt

• 90 minuuttia.
  • Seitsemän vaihtopelaajaa.
  • Enintään kolme pelaajavaihtoa.

Toinen osaottelu

Yhteenveto

Toisen osaottelun ensimmäistä maalia ei tarvinut odottaa pitkään, kun Real Madrid siirtyi 1–0-johtoon jo 4. peliminuutilla. Maali lähti liikkeelle sivurajaheitosta, josta pallo pelattiin Marco Asensiolle joka yllätti hienolla laukauksellaan Barcelona-vahti Marc-André ter Stegenin. Ottelun 39. peliminuutilla Realin ranskalaishyökkääjä Karim Benzema vei volley-laukauksellaan madridilaiset 2–0-johtoon Marcelon lähettämästä keskityksestä. Tämä jäi myös ottelun lopputulokseksi ja Real Madrid voitti supercupin yhteismaalin 5–1.

Säännöt

• 30 minuutin jatkoaika tarpeen vaatiessa.
  • Rangaistuspotkukilpailu mikäli tilanne on edelleen tasan.

Katso myös

Lähteet

1. La Supercopa se jugará los días 13 (Camp Nou) y 16 de agosto (Bernabéu) Marca. Viitattu 14.7.2017. (espanjaksi)
  2. Leo Messi and Luis Suárez call for optimism FC Barcelona. Viitattu 17.8.2017. (englanniksi)
  3. FC Barcelona 1-3 Real Madrid: To be continued... (Arkistoitu – Internet Archive) FC Barcelona. Viitattu 17.8.2017. (englanniksi)
  4. 1-3: A Real Madrid exhibition at the Camp Nou Real Madrid. Viitattu 17.8.2017. (englanniksi)
  5. Real Madrid 2-0 Barcelona: Spanish Super Cup, second leg – as it happened Guardian. Viitattu 17.6.2018. (englanniksi)