Johan Cruijff Schaal 1997

In dit artikel zullen we de verschillende aspecten met betrekking tot Johan Cruijff Schaal 1997 verkennen, waarbij we ons verdiepen in het belang ervan vandaag de dag en de relevantie ervan in de loop van de tijd. Vanaf de oorsprong tot de impact ervan op de hedendaagse samenleving zullen we de vele facetten van var1 analyseren en de invloed ervan op verschillende gebieden, zoals cultuur, economie, politiek en het dagelijks leven. Via een multidisciplinaire aanpak zullen we onderzoeken hoe Johan Cruijff Schaal 1997 is geëvolueerd en aangepast aan de veranderingen van de moderne wereld, en hoe het vandaag de dag nog steeds een onderwerp van interesse en debat is. Door middel van een gedetailleerde en kritische analyse probeert dit artikel licht te werpen op de vele aspecten van Johan Cruijff Schaal 1997 en de implicaties ervan voor het heden en de toekomst.

Op 17 augustus 1997 werd de tweede editie van de Johan Cruijff Schaal gespeeld in de Amsterdam ArenA in Amsterdam. De wedstrijd ging tussen landskampioen PSV en bekerwinnaar Roda JC.

De wedstrijd werd gespeeld voor 15.000 toeschouwers. PSV won de tweede editie van de Johan Cruijff Schaal met 3 - 1, na een 1 - 0 ruststand door een treffer van Phillip Cocu. De wedstrijd werd pas in blessuretijd beslist door doelpunten van wederom Cocu en Gilles De Bilde. Peter Van Houdt scoorde in de 84ste minuut de gelijkmaker. Dick Jol was de scheidsrechter. Bij PSV maakten doelman Georg Koch, Arnold Bruggink en Igor Demo hun officiële debuut voor de club uit Eindhoven.