Johan Cruijff Schaal 2022

In dit artikel gaan we in op het onderwerp Johan Cruijff Schaal 2022, dat de laatste tijd aan relevantie heeft gewonnen vanwege de impact ervan op verschillende aspecten van de samenleving. Johan Cruijff Schaal 2022 is op verschillende gebieden een onderwerp van debat geworden, waardoor tegenstrijdige meningen zijn ontstaan ​​en grote belangstelling is gewekt voor de invloed ervan op het dagelijks leven. In deze zin is het essentieel om de implicaties van Johan Cruijff Schaal 2022 grondig te analyseren, evenals de evolutie ervan in de tijd en de toekomstige projectie ervan. Op deze manier proberen we een alomvattend beeld te geven van Johan Cruijff Schaal 2022 en relevante informatie te verstrekken die ons in staat stelt het belang ervan in de huidige context te begrijpen.

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal 2022 werd op zaterdag 30 juli 2022 gespeeld. De wedstrijd vond plaats in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Landskampioen Ajax, bij aanvang negenvoudig winnaar en voor de negentiende keer deelnemer, treedt aan tegen bekerwinnaar PSV, bij aanvang twaalfvoudig winnaar en voor de twintigste keer deelnemer.

Het is de derde editie op rij dat Ajax en PSV tegenover elkaar staan om de Nederlandse Supercup. In de voorlaatste editie (2019) won Ajax met 2–0. De wedstrijd in 2021 wonnen de Eindhovenaren met ruime cijfers (0–4) van de Amsterdammers.

PSV won de wedstrijd met 3-5 door doelpunten van Guus Til (3x), Cody Gakpo en Xavi Simons. Voor Ajax scoorden Steven Bergwijn, Antony en Mohammed Kudus. Ajacied Calvin Bassey kreeg twaalf minuten voor tijd een rode kaart na een overtreding op Ismael Saibari.

Beide trainers, Alfred Schreuder en Ruud van Nistelrooij, trainden hun eerste officiële wedstrijd bij de club.

RV 15 Vlag van Nederland Devyne Rensch Kreeg in de 90e minuut geel 90'
CV 2 Vlag van Nederland Jurriën Timber Werd na 73 minuten van het veld gehaald 73'
CV 17 Vlag van Nederland Daley Blind
LV 5 Vlag van Nederland Owen Wijndal Werd na 62 minuten van het veld gehaald 62'
RM 23 Vlag van Nederland Steven Berghuis Kreeg in de 41e minuut geel 41' Werd na 62 minuten van het veld gehaald 62'
CM 4 Vlag van Mexico Edson Álvarez Kreeg in de 45+4e minuut geel 45+4'
LM 8 Vlag van Nederland Kenneth Taylor Werd na 85 minuten van het veld gehaald 85'
LB 7 Vlag van Nederland Steven Bergwijn
SP 10 Vlag van Servië Dušan Tadić Aanvoerder Kreeg in de 90+7e minuut geel 90+7'
RB 11 Vlag van Brazilië Antony Werd na 73 minuten van het veld gehaald 73'
Wisselspelers:
DM 22 Vlag van Nederland Remko Pasveer
VD 3 Vlag van Nederland Perr Schuurs Werd na 85 minuten in het veld gebracht 85'
VD 12 Vlag van Suriname Sean Klaiber
VD 25 Vlag van Nederland Youri Baas
VD 33 Vlag van Nigeria Calvin Bassey Werd na 62 minuten in het veld gebracht 62' Weggestuurd in de 78e minuut 78'
MV 6 Vlag van Nederland Davy Klaassen Werd na 73 minuten in het veld gebracht 73' Kreeg in de 79e minuut geel 79'
MV 20 Vlag van Ghana Mohammed Kudus Werd na 62 minuten in het veld gebracht 62' Kreeg in de 90+4e minuut geel 90+4'
MV 26 Vlag van Nederland Youri Regeer
MV 28 Vlag van Nederland Kian Fitz-Jim
AV 9 Vlag van Nederland Brian Brobbey Werd na 73 minuten in het veld gebracht 73'
AV 30 Vlag van Denemarken Mohamed Daramy
AV 35 Vlag van Portugal Francisco Conceição
Coach:
Vlag van Nederland Alfred Schreuder
DM 1 Vlag van Argentinië Walter Benítez Kreeg in de 41e minuut geel 41'
RV 2 Vlag van Nederland Ki-Jana Hoever Werd na 62 minuten van het veld gehaald 62'