Indianapolis 500 in 2007

In dit artikel gaan we dieper in op Indianapolis 500 in 2007 en verkennen we alle facetten van dit onderwerp. Van de geschiedenis en evolutie tot de impact ervan op de hedendaagse samenleving, we zullen alle relevante aspecten behandelen en gedetailleerde informatie verstrekken zodat onze lezers Indianapolis 500 in 2007 volledig kunnen begrijpen. We zullen analyseren hoe Indianapolis 500 in 2007 verschillende gebieden heeft beïnvloed, van de wetenschappelijke tot de culturele sfeer, en we zullen de relevantie ervan in de hedendaagse context onderzoeken. Daarnaast zullen we ook de mogelijke toekomstige implicaties van Indianapolis 500 in 2007 onderzoeken en hoe het de wereld de komende jaren zou kunnen blijven transformeren.

Winnaar Franchitti (oranje wagen) op de Indianapolis Motor Speedway, 2007.

De 91e Indianapolis 500 werd gereden op zondag 27 mei 2007 op de Indianapolis Motor Speedway. Het was de twaalfde keer dat de race op de kalender stond van het Indy Racing League kampioenschap en het was de vijfde race uit de IndyCar Series van 2007. Het was de zevende race in de Indy 500 geschiedenis die vroegtijdig werd beëindigd door regenweer. Schots coureur Dario Franchitti won de race in een wagen van Andretti Green Racing. Het was zijn vijfde deelname op rij en eerste overwinning. Hij won later dat jaar het IndyCar kampioenschap.

Startgrid

Hélio Castroneves vertrok vanaf poleposition.

Hélio Castroneves won op 12 mei de poleposition. P.J. Jones en Jimmy Kite konden zich niet kwalificeren voor de race tijdens de laatste kwalificatieritten op 20 mei. Voor de eerste keer in de geschiedenis van de race waren er drie vrouwelijke coureurs die zich wisten te kwalificeren, Danica Patrick en Sarah Fisher die in voorgaande jaren de race al gereden hadden en Rookie Milka Duno. Drie coureurs met een lange carrière stonden voor de laatste keer aan de start van de race, het werd de laatste Indianapolis 500 voor Al Unser Jr., Michael Andretti en Roberto Moreno.

Marco Andretti's auto na de crash.
De race werd vroegtijdig beëindigd wegens de regen.

Negen verschillende coureurs hebben aan de leiding gereden tijdens de race, waaronder Tony Kanaan, die met 89 ronden het meest aan de leiding reed. In ronde 99 crashte John Andretti en werd de race geneutraliseerd en daarna hervat in ronde 107. Bij de herstart crashte Phil Giebler en tijdens de neutralisatie die erop volgde begon het te regenen. De race werd stilgelegd in ronde 113 toen drie Andretti Green Racing- coureurs aan de leiding reden, Tony Kanaan, Marco Andretti en Danica Patrick. Had het blijven regenen dan zou dat de einduitslag geweest zijn, maar na een pauze van 3 uur kon er weer geracet worden. Er werden ongeveer dertig ronden onder de groene vlag gereden wanneer Marty Roth crashte in ronde 151. De meeste rijders reden in de pit tijdens de neutralisatie die erop volgde, maar onder meer Franchitti en Dixon maakte geen pitstop en kwamen vooraan te rijden. Vijf ronden later werd de race herstart en was er meteen een aanrijding tussen Kanaan en Jaques Lazier. De race werd een laatste keer herstart in ronde 161. Twee ronden later was er een aanrijding tussen Dan Wheldon en Marco Andretti. De laatste drie ronden werden gereden achter de safety car, de race werd vroegtijdig afgevlagd omdat het inmiddels opnieuw was beginnen te regenen. Dario Franchitti won de race voor Scott Dixon en Hélio Castroneves. Acteur Patrick Dempsey bestuurde de safety car tijdens de race.

Gemiddelde snelheid : 244,257 km/h - Snelste ronde : Tony Kanaan, 359,56 km/h
Aantal neutralisaties : 11 (55 van de 166 ronden in totaal)

Externe link

Zie de categorie 2007 Indianapolis 500 van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.