In de wereld van vandaag is Wereldkampioenschap voetbal 2022 (kwartfinale) Nederland - Argentinië een onderwerp geworden dat van groot belang is voor een grote verscheidenheid aan mensen. Of het nu op academisch, professioneel of persoonlijk gebied is, Wereldkampioenschap voetbal 2022 (kwartfinale) Nederland - Argentinië wekt de nieuwsgierigheid en aandacht van veel mensen over de hele wereld. Door de geschiedenis heen is Wereldkampioenschap voetbal 2022 (kwartfinale) Nederland - Argentinië het voorwerp geweest van studie, debat en reflectie, en het blijft een actueel en relevant onderwerp in de huidige samenleving. In dit artikel zullen we de impact en het belang van Wereldkampioenschap voetbal 2022 (kwartfinale) Nederland - Argentinië gedetailleerd en uitgebreid onderzoeken, evenals de implicaties ervan op verschillende gebieden van het dagelijks leven.

Vlag van Nederland

Vlag van Argentinië
Nederland Argentinië
2 (3) 2 (4)

De wedstrijd tussen Nederland en Argentinië in de kwartfinales van het wereldkampioenschap voetbal 2022 werd op 9 december 2022 gespeeld in het Lusailstadion te Lusail. Het duel was de tweede wedstrijd van de kwartfinales van het toernooi.

Na een doelpunt van Nahuel Molina in de 35e minuut ging Argentinië met een 0-1-voorsprong de rust in. In de tweede helft scoorde Lionel Messi in de 73e minuut uit een strafschop. Wout Weghorst bracht met een doelpunt in de 83e minuut de spanning terug en scoorde in 101e minuut van de (verlengde) reguliere speeltijd de gelijkmaker, waardoor een verlenging gespeeld werd. Dat bleef de stand na 120 minuten spelen, waarna Argentinië de strafschoppen met 3–4 won en zich plaatste voor de halve finales van het WK.

Voorafgaand aan de wedstrijd

• Nederland is de nummer 8 van de wereld en Argentinië de nummer 3
  • Nederland speelde negen keer eerder tegen Argentinië, waarvan vijf keer op een WK en won viermaal. De Argentijnen trok één keer aan het langste eind.
  • Deze wedstrijd stond ook op het programma in de halve finales van het WK 2014. Argentinië won na strafschoppen.
  • Nederland-Argentinië was de finale van het WK 1978 in Argentinië, die Argentinië won.